Skål Viola! er en af de absolut bedste film om at være barn med forældre der drikker for meget. Den viser præcist, hvordan børn i familier med alkoholproblemer mister relationen til deres mor og far og at de må skabe deres egen verden. Men børnene har jo ikke en chance for at holde alkoholproblemerne på afstand, for når mor og far drikker påvirker det børnenes liv intenst. På Hope.dk netrådgivningerne har vi besøg af op mod 30.000 børn og unge i alkoholfamilier hvert år og deres fortællinger handler ofte om at de bliver presset ind i en voksenverden af bodegaer, forældres drukvenner, ensomhed og voksne der ikke hverken ser eller hører dem. En vigtig indsats overfor de mange børn i alkoholfamilier, er at fortælle dem at de ikke er alene om at vokse op med forældre der drikker og det gør Skål Viola!

- HOPE
Alkohol og Samfund

 
 
Drawesome Pictures rammer fuldstændig plet. Det er de vilkår som de her børn de lever under - og rigtig mange børn har svært ved at se når far eller mor forandrer sig - og den utilregnelighed der ligger i at man drikker alkohol.
— Hanne Pedersen - Leder af Rusmiddelbehandlingen i Hedensted Kommune
Jeg vil gerne fremhæve Susannes evner til at omsætte flyvske ideer, konkret oplevelser og mange ønsker til en færdig animation, som vi er utrolig glade for. Susannes helt enestående blanding af kreativitet og produktforståelse, projektledelse og målgruppehensyn, gør hende til en meget yndet samarbejdspartner.

- Tinna Ølholm Jørgensen - Institutions- og LOF konsulent
Strål Trine

Skål Viola beskriver med stor indlevelse, hvordan det er at være et lille barn i en familie, hvor alkohol og de voksnes behov bestemmer for meget. Filmen udtrykker barnets frustration og skuffelse, men også håbet. Redningen kan være at få fat på en voksen, der er til at regne med.

Skål Viola kan bruges som oplæg eller indlæg for forældre eller fagprofessionelle i sammenhænge, hvor der er brug for at mærke barnets vinkel i en udsat position.

EMU - Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling

Vi har oplevet Susanne, Drawesome Pictures som en engageret samarbejdspartner, der har både hjertet & hjernen med, når opgaven skal løses. Susanne har været dygtig til at formidle komplicerede budskaber på en enkel, men troværdig måde. Og hun har favnet, at der kan være mange og forskellige interesser i en offentlig organisation, som skal tænkes med, for at resultatet i sidste ende er levedygtigt.

- Viborg Kommune, Skolereformen
Strål Trine
 

I have worked with Susanne on several projects over the past few years. She always brings new creative ideas to whatever project she is working on. Susanne is adaptable, working quickly in a variety of styles... and she takes direction well. I gladly recommend Susanne, and look forward to working with her again in the near future.
— Tod Polson - Animation Director
 

Drawesome Pictures har arbejdet på projekter til: